Om Vivi

MIN HISTORIE

Mennesket – eller det er vel alt levende, har jeg altid sanset meget kraftigt. Så kraftigt, at det til tider var for voldsomt i min i både min barndom og i mine unge år. Jeg blev sårbar, overvældet, overrumplet og helt helt drænet.

Det er meget smukt, at være sensitiv, den sansning giver en masse vidunderlige oplevelser. Problemet var, jeg ikke kunne hitte hoved og hale i det. Alle de sansninger og følelser, der kolliderende i mig, kom i konflikt med hinanden og gjorde mig bange, lille og til sidst lukket for at beskytte mig selv.

Derfor startede jeg i de tidlig teen-age år med, at læse og uddanne mig indenfor mennesket. Forskellige tiltag indenfor massager, anatomi, fysiologi, sygdoms-lære, bevægelseslære etc.  På det tidspunkt, var det kun for min egen skyld. Jeg havde dengang ingen ide om, jeg skulle arbejde med det inderste af mennesket.

Jeg har siden jeg var 18 til jeg blev ca 43 år,  arbejdet fuldtid som makeupartist. Jeg har haft mange menneskers ansigter mellem mine hænder. Som makeupartist bliver man hurtigt den fortrolige. Når man sidder i en stol og bliver gjort klar, ender man tit med en tæt samtale. Det var en del af mit brand, at jeg var god til at lytte og til at berolige, dem der satte sig i stolen hos mig.

Kunstnere og kreative mennesker er ofte i en anden skrøbelig dimension her i verden, og arbejdet med dem hjalp mig efterhånden til at finde ud af, jeg havde en særlig evne. At stå og lytte og mærke de menneskers problemer og bekymringer, fik mig til at ”gå ind i” deres situation –  altså at heale dem –  uden at jeg på det tidspunkt selv vidste, at det var det, jeg gjorde.

Mine kunder har siden fortalt mig at en af grundende til, de også bookede mig, netop var fordi en urolig eller nervøs kunstner kunne komme ud af mit sminkerum og være helt blød og klar til dagens opgaver, efter at have været i hænderne på mig….

Dengang vidste jeg faktisk ikke, hvad jeg gjorde for at skabe denne ro, men nu, når jeg ser tilbage, ved jeg, at jeg formåede at se dem nøjagtig, hvor de stod, og hvordan de havde det, uden at dømme eller skabe drama. Kendte kunstnere har ofte en meget stor usikkerhed og evig frygt for at ”blive valgt fra”, og det skabte kaos og angst. Dette så jeg aldrig som noget negativt, men blot som en naturlig del af det at være en følsom sjæl, som vi dybest set ALLE er.

Det der skete var, at efter mange år med tæt kontakt til mennesker, samt min sansning, empati og medfølelse, begyndte menneskets dybe essens, at “tale” til mig. En følelse af, at være i et med andet menneske. Vi kunne kalde det indlevelse ++.

Det er et stykke magi, der skabes i øjeblikket, en energimæssig komponent mellem to mennesker. Den komponent imellem to menneske, er nu en bevidst tilstand, jeg vælger at gå ind i. Den bevidste tilstand, gør jeg ikke bliver træt eller drænet mere. Den tilstand skabes i det “rum” hvor behandlingen finder sted. Sammen med mine erfaringer og kompetencer fra relevante uddannelser/kurser (se under “sådan arbejder jeg”) skaber mine klienter og jeg i samspil en helheds-helbredelse. En optimal tilstand.

På syvende år har jeg behandlinger og meditationer på Vedelshavegård ved Middelfart. De sidste 3 år også i København.

LÆS MERE OM, HVORDAN JEG ARBEJDER

RING OG BOOK EN TID

Vivi Schmidt terapeut